آیا انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری ایرادی دارد ؟
آیا انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری ایرادی دارد ؟ بارداری یکی از دوره هایی است که با تغییرات هورمونی همراه است و افزایش سطح هورمون های استروژن و آندروژن به خصوص در سه ماهه سوم بارداری می تواند منجر به رشد ناگهانی مو در نواحی مانند صورت، گردن، شکم و سینه شود.
اما خبر خوب این است که رشد موهای زائد کاملا طبیعی است و ممکن است پس از زایمان و با کاهش هورمون های بارداری خود به خود از بین برود. برخی از زنان باردار از رشد این موها ناراضی هستند و ترجیح می دهند از روش های دائمی مانند لیزر موهای زائد استفاده کنند. اما آیا انجام لیزر در دوران بارداری امکان پذیر است و آیا انجام آن بی خطر است؟
لیزر موهای زائد چیست؟
لیزر موهای زائد یک روش دائمی برای از بین بردن موهای زائد است و از آنجایی که یک روش درمانی غیر تهاجمی است یکی از محبوب ترین روش ها در بین افراد می باشد. در این روش یک پرتو نور به ناحیه ای که موهای زائد و ناخواسته دارد تابیده می شود.
پرتو لیزر رنگدانه های تیره مو را هدف قرار می دهد و گرما از طریق ساقه مو به فولیکول می رسد. اگر فولیکول به طور کامل از بین برود دیگر شاهد رشد و رویش مجدد مو نخواهیم بود اما اگر فولیکول آسیب ببیند در آینده مو رشد می کند اما ضخامت و تراکم آن نسبت به گذشته بسیار کمتر خواهد شد.
لیزر موهای زائد روند رشد مو را کند می کند اما هیچ تضمینی وجود ندارد که رشد مو برای همیشه متوقف شود. توصیه می شود برای دستیابی به نتایج ایده آل تعداد جلسات درمانی تکمیل شود و فاصله زمانی بین هر جلسه درمانی طولانی نشود. لیزر درمانی معمولاً در شش جلسه با فواصل یک و نیم تا دو ماهه انجام می شود.همچنین میتوانید با کلیک برروی لیزر موهای زائد چگونه انجام می شود؟ این مقاله را هم بخوانید.
سیکل رشد مو دارای سه مرحله است:
✅ فاز رشد، که فولیکول ها شروع به تولید موهای جدید می کنند.
✅ فاز انتقالی، که موها هم چنان به رشد خود ادامه می دهند.
✅ فاز استراحت، که موها دچار ریزش می شوند.
هورمون های بارداری مرحله استراحت را به تاخیر می اندازند، به این معنی که روند ریزش مو کند است و حتی برخی از زنان باردار متوجه ضخیم شدن و تیره شدن موها (به دلیل افزایش سطح ملانین) یا رشد موهای جدید در برخی نواحی می شوند. ماهیچه های بدن شما شبیه سینه یا شکم شما می شود.
اما دیدن چنین موردی اصلا جای نگرانی ندارد زیرا افزایش سطح هورمون های استروژن و آندروژن در بدن یکی از دلایل ایجاد موهای زائد و ناخواسته در دوران بارداری است. سه تا شش ماه پس از بارداری، سطح هورمون ها به حالت طبیعی باز می گردد و موهای زائد می ریزند.
آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر است؟
اگرچه لیزر موهای زائد روشی بی خطر است، اما از آنجایی که مطالعات کافی در مورد ایمنی انجام آن در دوران بارداری انجام نشده است توصیه می شود لیزر را به بعد از بارداری به تعویق بیندازید و از روش هایی مانند اپیلاسیون یا کرم استفاده کنید. خانم هایی که نگران رشد موهای زائد خود هستند، بهتر است در مورد لیزر موهای زائد با پزشک خود مشورت کنند.
یکی از مهم ترین نکاتی که زنان باردار باید در نظر داشته باشند، حفظ سلامت خود و جنین است. باز هم تحقیقات و مطالعه کافی در مورد تأثیر لیزر بر سلامت جنین انجام نشده است، بنابراین نمی توان به طور قطع گفت که آیا لیزر روی جنین تأثیر می گذارد یا خیر.
بیشتر بخوانید: رفع موهای زائد زیر بغل با روش های موثر بدون لیزر
دلایل تاخیر لیزر موهای زائد در دوران بارداری
یکی از مهمترین اتفاقاتی که در دوران بارداری رخ می دهد تیره شدن پوست است که به آن هایپرپیگمانتاسیون معروف است لیزر موهای زائد زمانی موثر است که تفاوت رنگی بین رنگ پوست و مو وجود داشته باشد. اما زمانی که پوست تیره می شود و به رنگ مو نزدیک می شود تاثیر لیزر کاهش می یابد.
علاوه بر این بارداری چرخه رشد طبیعی مو را مختل می کند. نکته ای که باید در نظر داشت این است که برای رسیدن به نتایج ایده آل، بهتر است در زمانی که مو در مرحله رشد است، لیزر موهای زائد را در شش جلسه انجام دهید.
اما از آنجایی که هورمون های بارداری در هر مرحله از چرخه رشد مو تغییراتی ایجاد می کنند، تعداد جلسات لیزر ممکن است زمانی که موها در حالت استراحت هستند به پایان برسد و نتایج خوبی به همراه نداشته باشد.
یکی دیگر از مواردی که زنان باردار باید به آن توجه کنند حساسیت پوست است. بارداری جریان خون را در تمام قسمت های بدن افزایش می دهد و پوست نواحی مانند سینه ها و شکم معمولاً کشیده می شود. استفاده از لیزر بر روی پوست های حساس می تواند باعث ناراحتی شود.
عوارض لیزر موهای زائد در دوران بارداری
اگرچه به طور قطعی ثابت نشده است که لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر است انجام این کار در این دوره می تواند با تعدادی از عوارض احتمالی همراه باشد.
عوارضی مانند سوختگی پوست با لیزر ممکن است و تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند باعث افزایش بروز سوختگی پوست شود. اگر پوست سوخته باشد، روند بهبودی در دوران بارداری به کندی انجام می شود و احتمال بروز هایپرپیگمانتاسیون بیشتر است و ممکن است لکه های تیره یا بی رنگ روی پوست ظاهر شود.
حساس شدن پوست در دوران بارداری می تواند منجر به علائمی مانند درد، قرمزی یا تحریک پوست شود. تغییر تولید ملانین به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند اثربخشی لیزر را کاهش دهد.
زمان مناسب برای لیزر موهای زائد بعد از بارداری
اگر قبل از بارداری لیزر موهای زائد انجام داده اید یا اگر قصد دارید بعد از بارداری این کار را انجام دهید، بهتر است لیزر را زمانی انجام دهید که سطح هورمون های شما به حالت عادی برگشت. معمولاً سه ماه پس از بارداری، وضعیت هورمونی متعادل است و لیزر موهای زائد کاملا بی خطر خواهد بود.
به خاطر داشته باشید که پزشک شما تنها فردی است که می تواند در مورد اینکه چه زمانی هورمون های شما به حالت عادی باز می گردد و پوست شما برای لیزر آماده می شود، توصیه های دقیقی به شما ارائه می دهد.
آیا لیزر موهای زائد می تواند بر روی بارداری تاثیر بگذارد ؟
همان طور که قبلا اشاره شد، کاهش موفق آمیز رشد موها مستلزم این است که لیزر موهای زائد در چند جلسه و معمولا در بازه زمانی نه ماه انجام شود. اما گاهی پیش آمده که خانمی لیزر را شروع کرده و بعد از آن متوجه بارداری خود شده است. در چنین مواردی، توصیه می شود جلسات لیزر ادامه پیدا نکند، چرا که احتمال بروز عوارض زیر وجود خواهد داشت:
✅ ناراحتی های پوستی
✅ تغییر رنگ پوست
✅ تاول
✅ اسکار
✅ رشد مجدد موها
هم چنین توصیه می شود خانم هایی که در تلاش برای بارداری هستند، حتما در خصوص انجام لیزر در این دوران، با پزشک مشورت کنند.
- ۰۱/۰۲/۱۴